OPTIMERING AV

TRAKTOR OCH JORDBRUKSMASKINER

Optimering av traktorn ger dig mer kraft och vridmoment, förutom en lägre förbrukning i mellanregistret. Oavsett om du ska dra plogen på våren, rundbalspressen på hösten eller ploga snö på vintern, så har vi lösningar för att underlätta ditt jobb och även spara bränsle.
Traktorns motor har en stor volym, vilket ger bra vridmoment i registrets användningsområde. Detta gör det enkelt och säkert att frigöra effekt där du behöver den.

Genom att programmera om ECU:n frigör du krafter som är begränsade i mjukvaran. En traktor har ofta samma motor och drivning levererad i de olika versionerna i samma serie.
Detta ger möjlighet att utvinna enorma mängder i de minsta, men även måttliga och goda ökningar i de största.

Vi ökar alltid efter behov, men normalt sett ser vi att de flesta som vill ha en optimering hos oss hamnar på ca 20-25% på de flesta modellerna. Här har vi möjlighet att skräddarsy lösningar utifrån traktortyp och behov.

Har du som nämnt en version med lite effekt kan den potentiella ökningen vara 50% eller mer samtidigt som den ligger väl inom motorns och drivlinans gränser och begränsningar.

Vi kartlägger alltid och justerar traktorn eller maskinen efter vad du behöver. Normalt ser vi att vi får cirka 20-25 procents effektökning på de flesta fordon, men vi har naturligtvis möjlighet att vinna mer. Traktorer med mindre effekt men samma slag kan ha möjlighet att få effekt upp till 50%, fortfarande inom specifikationer för traktorn.

Med vår egen dynamometer för traktor kan vi mäta effekt och vridmoment, före och efter omprogrammering.

Genom att koppla dynamometern direkt på kraftuttaget (PTO) till traktorn ger detta oss möjlighet att bromsa traktorn och mäta effekt, och få detta dokumenterat.

Vid användning av dynamometer kan vi även se att allt är i sin ordning med traktorn innan eventuell omprogrammering görs, och ha full kontroll över hur traktorn beter sig efter trimning.
Vi kan även se vilken effekt omprogrammeringen ger, och har då möjlighet att justera effekt/vridmoment upp och ner efter behov och önskemål.

Vi har flera dynos i både Sverige och Norge som används på 2-300 traktorer varje år, vilket ger oss god dokumentation kring de olika märkena och modellerna. Ofta ser vi att traktorerna levererar mindre kraft än vad det ska från fabriken.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret
eller skicka oss ett e-postmeddelande.

E-post:
post@optituning.se

  Ditt namn (obligatoriskt)

  E-post (obligatoriskt)

  Vilken är din närmaste avdelning? (obligatoriskt)

  Vilket fordon

  Registreringsnummer

  Tel

  Meddelande